Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Billy Porter en Jodie Comer beste drama-acteurs

Billy Porter heeft zondagavond in Los Angeles de Emmy voor beste acteur in een dramaserie gewonnen, voor zijn rol als Pray Tell in Pose. De serie gaat over de LGBTQ-ballroom scene in het New York van de jaren 80.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Porter is de eerste Afro-Amerikaanse homoseksuele acteur die er met de belangrijke televisieprijs vandoor gaat. In zijn speech stond hij daarbij stil met een quote van auteur James Baldwin. "Het heeft me jaren gekost het vuil uit te spugen dat ik over mezelf heb geleerd, en half geloofde, voordat ik in staat was op deze aarde rond te lopen alsof ik het recht had hier te zijn."

De acteur, die de dag voor de Emmy zijn 50e verjaardag vierde, versloeg Jason Bateman (Ozark), Sterling K. Brown (This Is Us), Kit Harington (Game Of Thrones), Bob Odenkirk (Better Call Saul) en Milo Ventimiglia (This Is Us).

Bij de actrices ging Jodie Comer er met de Emmy voor beste acteerwerk in een dramaserie vandoor. Zij liet Emilia Clarke (Game Of Thrones), Viola Davis (How To Get Away With Murder), Laura Linney (Ozark), Mandy Moore (This Is Us), Robin Wright (House Of Cards) en haar Killing Eve-collega Sandra Oh achter zich. Comer verontschuldigde zich in haar speech naar haar ouders in Liverpool, die ze niet had uitgenodigd naar Los Angeles te komen omdat ze dacht dat ze niet zou winnen.

De prijzen voor beste bijrollen in dramaserie gingen de awards zondag naar Peter Dinklage, voor zijn rol in Game Of Thrones, en naar Jennifer Garner uit Netflix-serie Ozark.