Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

D66-minister vindt speelgoed seksistisch

Je zou denken dat minsters het altijd veel te druk hebben om zich bezig te houden met kleine zaken. Dat geldt schijnbaar niet voor D66-minister Ingrid van Engelshoven.

D66-minister vindt speelgoed seksistisch

Speelgoed

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die onder andere ook gaat over emancipatie, vindt dat bepaalde soorten speelgoed rolbevestigend zijn. In Frankrijk is daar al regelgeving voor. Zo mag personeel in een speelgoedwinkel niet meer vragen of het een jongetje of meisje is en speelgoed maken dat ‘discrimineert’. Het spelen met seksistsch speelgoed zou er namelijk voor zorgen dat vrouwen blijven vastzitten in bepaalde patronen en daardoor bijvoorbeel veel meer parttime werken.

Tijd te veel

Net zoals de rest van Nederland vraagt ook de coalitie zich af waar van Engelshoven de tijd vandaan haalt om zich druk te maken over dit. CDA, VVD en ChristenUnie vinden dan ook dat ze zich beter bezig kan houden met het onderwijs.

Seksisme

Overigens doet ze dat ook, want ze wil ook seksistische stereotypering uit de schoolboeken hebben. Je zou bijna vergeten dat er ook nog echte problemen zijn zoals een lerarentekort. Ach waarschijnlijk is dat niet zo erg als speeltjes.