Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Review: weinig echt nieuw aan FIFA 20

Elk jaar komt er weer een nieuwe FIFA uit. Dit keer is het niet verrassend de eer aan FIFA 20, toch lijkt er weinig nieuw.

Review: weinig echt nieuw aan FIFA 20

FIFA 20

Af en toe wordt gekscherend gezegd dat een nieuwe FIFA-game niets anders is dan een update van nieuwe spelers en dat er verder weinig verandert. Natuurlijk is dat niet helemaal waar, maar 20 biedt vergeleken met 19 weinig nieuws. Echter was 19 een goede voetbalgame en dat is 20 dus ook.

Gameplay

De grootste vernieuwingen in de gameplay zijn de vrije trappen en de penalty’s. Die laatste zijn een stuk lastiger waardoor het vooral in het begin een grote bron van frustratie is. Je penalty’s zullen dan vooral hoog over gaan. Het lijkt een verandering puur voor verandering. Dat is bij de vrije trappen niet zo. Hier kun je nog meer precisie aangeven waardoor je nog beter kunt kiezen wat voor een stijl je gaat hanteren. Ook het verdedigen is iets anders. Nu moet je nog beter denken wanneer je een tackle uitvoert.

Spelmodi

Waar wel echt vernieuwing in zit, zijn de verschillende spelmodi. Zo kun je nu Volta (straatvoetbal) en futsal (zaalvoetbal) in de game doen. Een vergelijking tussen Volta en Street is niet echt op zijn plaats, aangezien Volta wat realistischer is. Het is echter wel prima tijdvermaak. Zaalvoetbal geeft vooral een nostalgisch gevoel. Wie herinnert zich niet FIFA 96 waar je vooral in de zaal speelde.

Voor die nieuwe modi is wel The Journey verdwenen. Balen voor de fans is dat de carreermode nog steeds niet echt goed is verbeterd. Daar zal je dus ook weinig verschil zien met 19.

Ultimate Team

Zoals vanouds draait de game vooral om FIFA Ultimate Team (FUT). Dat zit er weer prima uit. Ook daar is een nieuwe spelmodus toegevoegd. Nu kun je ook vriendschappelijke wedstrijden spelen, waardoor je lekker kunt oefenen en vaak tegen je vrienden kunt spelen.

Commentaar

De grootste verandering in FIFA 20 is speciaal voor de Nederlanders. FIFA 20 heeft namelijk nieuwe commentatoren in Sierd de Vos en Jeroen Grueter. Zij zorgen voor een echte verbetering, want de teksten lopen een stuk vloeiender. Natuurlijk geeft Sierd er een eigen sausje aan wat het extra leuk maalt.

Al met al is er weinig nieuw aan FIFA, maar dat maakt het zeker geen slechte game. De echte voetbalfan gaat zich er weer flink mee vermaken.