Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johnson blijft optimistisch over voorstel

LONDEN (ANP/RTR) - Premier Boris Johnson is optimistisch ondanks de afwijzende reacties uit andere EU-landen op zijn alternatieve voorstel voor de brexit. Zijn woordvoerster zei dat hij het voorstel nog steeds ziet als een heel "groot landingsterrein" waaruit een overeenkomst kan voortkomen. "We willen doorgaan met praten met de EU en de gesprekken intensiveren, met de zorgen van EU-landen inclusief Ierland in gedachten, ook in het weekend."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De voornaamste Britse onderhandelaar over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, David Frost, is in Brussel voor onderhandelingen met Europese gesprekspartners. De Ierse minister van Buitenlandse Zaken, Simon Coveney, is volgens meldingen van media in Dublin niet zo optimistisch. Hij ziet belangrijke problemen met het plan, maar vermoedt ook dat er mogelijkheden zijn het te wijzigen. Coveney wil dat Johnson dat zelf en binnen tien dagen doet.

De brexitstuurgroep van het Europees Parlement wees het voorstel van Johnson in hardere bewoordingen af. De brexitvoorstellen vormen "geen basis voor een akkoord waarmee het Europees Parlement kan instemmen".