Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PlayStation 5 eind 2020 op de markt

De kogel is door de kerk. Vandaag heeft Sony eindelijk laten weten wanneer de PlayStation 5 op de markt komt.

PlayStation 5 eind 2020 op de markt

Merry christmas

Als alles goed gaat ligt de PlayStation 5 rond de feestdagen van 2020 in de schappen. Dat laat Sony weten in een blogpost over de gameconsole. Dat is dus nog iets meer dan een jaar wachten.

PlayStation 5

Ook is er al wat bekendgemaakt over welke eigenschappen de spelcomputer gaat hebben. Zo zal de controller iets veranderen. De toetsen aan de bovenkant van de controller de zogenaamde L2 en R2 knop worden ‘adaptive triggers’. Hierdoor kan de druk die op de knop wordt gezet aangepast worden. Zo moet het gevoel anders zijn tussen het schieten van een geweer of bijvoorbeeld een pijl en boog. Ook zal de trilfunctie verschillende standen hebben, waardoor ook daat meer verschil moet zijn tussen gebeurtenissen.

Maar naast de controllers, verandert natuurlijk de binnenkant van de console zelf. De spelcomputer moet een stuk sneller worden en betere graphics hebben dan vorige versie. Zo komt er een SSD (een snelle harde schijf) in het apparaat om laadtijden flink te verkorten.

Prijs

Toch is er ook nog veel onbekend. Hoewel de naam PlayStation 5 lijkt te worden, heeft Sony daar nog niets over naar buiten gebracht. Ook is het nog niet duidelijk hoe duur de nieuwe console gaat worden.