Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grote branden in Voorst en Brummen

VOORST (ANP) - Bij een grote brand in het centrum van het Gelderse Brummen zijn een bakker, Blokker en appartementen beschadigd. Het vuur ontstond bij de bakkerij en sloeg over naar de boven gelegen woningen en de naast gelegen winkelpanden van de Blokker en een cafetaria. De bewoners van woningen boven de winkelpanden konden hun huis veilig verlaten volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De brand is nog steeds niet onder controle. De bakkerij is volgens de brandweer behoorlijk ingebouwd en daardoor lastig te bereiken. Met twee hoogwerkers probeert de brandweer te voorkomen dat de brand overslaat naar andere panden. Bij de brand kwam veel rook vrij en daarom werd er een NL-Alert verstuurd.

De brandweer in Gelderland had een uitermate drukke nacht. De korpsen moesten ook uitrukken voor een grote brand in een rietgedekt huis aan de Rijksstraatweg in het Voorst. Er zijn vier blusvoertuigen, een hoogwerker en twee watertankwagens ingezet. De brandweer probeerde de brand van zowel de binnen- als de buitenkant te blussen. Er zijn geen gewonden.

Op vrijdagavond moest de brandweer ook al naar een kozijnenfabriek in Zelhem voor een grote brand.