Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bijna 200 gewonden bij rellen Catalonië

BARCELONA(ANP/AFP) - Bijna tweehonderd mensen zijn vrijdagavond en -nacht in Catalonië gewond geraakt tijdens confrontaties met de politie. Dat hebben de autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Radicale separatisten bestookten de politie met stenen en vuurwerk. De politie beantwoordde dit met traangas en rubberkogels.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona raakten 152 mensen gewond. In de rest van Catalonië raakten nog eens tientallen mensen gewond waardoor het totaal op 182 gewonde personen uitkwam.

Honderdduizenden betogers gingen de straat op om te protesteren tegen de veroordeling tot gevangenisstraffen van negen separatistische leiders van Catalonië. Zij probeerden zich in 2017 tevergeefs af te scheiden van Spanje. Het is de vijfde dag op rij dat mensen in Barcelona protesteren tegen de uitspraak van het hooggerechtshof. Volgens de hulpverleningsdiensten zijn in totaal al vijfhonderd mensen gewond geraakt sinds de onrust uitbrak.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 83 mensen aangehouden. Voor vrijdag pakte de politie al 128 betogers op.