Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Egypte toont belangrijke archeologische vondst

LUXOR (ANP/AFP) - Het Egyptische ministerie van Oudheden heeft zaterdag tijdens een persconferentie officieel de vondst van dertig houten sarcofagen nabij de Egyptische stad Luxor getoond. Volgens het Egyptische ministerie van Oudheden gaat het om "een van de grootste en belangrijkste" vondsten van de afgelopen jaren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De rijkelijk versierde doodskisten werden gevonden in Asasif, een necropolis op de westelijke oever van de Nijl. De kisten met daarin mummies van mannen, vrouwen en kinderen werden slechts een meter onder de grond gevonden, gestapeld in twee rijen. Waarschijnlijk behoren zij tot de familie van hogepriesters. De sarcofagen dateren uit de 22e dynastie, ongeveer 3000 jaar geleden.

Op de doodskisten zijn, ondanks de ouderdom, zwarte, groene, rode en gele schilderingen van slangen, vogels, lotusbloemen en hiërogliefen nog steeds duidelijk zichtbaar.

Minister van Oudheden Khaled el-Enany zei dat de "belangrijke" collectie van Asasif volgend jaar naar het onlangs geopende Groot Egyptisch Museum zal worden verplaatst.