Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doden tijdens onlusten Chili

SANTIAGO (ANP/AFP) - Drie mensen zijn zaterdagavond (lokale tijd) tijdens onlusten in de Chileense hoofdstad Santiago door een brand in een supermarkt om het leven gekomen. De brand brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.

In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen in brand werden gestoken. Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. Inmiddels is een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving tussen 20.00 uur en 07.00 uur.