Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nikkie de Jager kampte met suïcidale gedachten

Nikkie de Jager heeft in haar jeugd last gehad van suïcidale gedachten omdat ze werd gepest. Dat deelt de beautyvlogger, beter bekend als NikkieTutorials, openhartig in haar nieuwste YouTube-video.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ik werd altijd gepest omdat ik te zwaar was en groter was dan de rest", blikt de 25-jarige Nikkie terug terwijl ze wel zoals gebruikelijk een make-uplook uitprobeert. "Door al dat pesten werd ik enorm onzeker. Mijn moeder zag me van een blij meisje veranderen naar een heel onzeker en verdrietig meisje."

De vlogger werd zo onzeker dat ze soms ook dacht aan zelfmoord. Maar Nikkie vond het idee dat er in haar ogen niets is na de dood te eng. "Waar gaan we heen als we overlijden? Wat komt er na de dood? Die gedachte is heel eng. Elke keer als ik aan zelfmoord dacht, werd ik zo bang. Ook al was ik zo verdrietig en gebroken, ondanks alle gedachten was mijn angst voor het niets groter."

Genieten

Na hulp gaat het stukken beter met Nikkie, maar de angst voor de dood bleef. Die veranderde wel na het overlijden van haar 14-jarige broertje Mikai vorig jaar, zeker omdat zij en haar familie zijn aanwezigheid soms voelen. "Er zijn zeker signalen dat hij er soms is. Soms voelen we dat en soms laat hij dat weten. Dat heeft mijn blik op de dood zeker veranderd. Als hij soms langskomt is er misschien wel iets meer na de dood."

De vlogger heeft door de dood van Mikai ook geleerd meer te genieten van het leven. "Het was een eye-opener. Het zorgde ervoor dat ik mijn hart meer openstelde voor liefde, voor mijn familie en dat ik meer prioriteiten ging stellen."