Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kanye West komt dit jaar met nóg een album

Kanye West heeft zijn nieuwste plaat nog niet eens uitgebracht, maar heeft nu al onthuld dat hij dit jaar met nog een tweede album komt. Dat verklapte de rapper, die vrijdag zijn plaat Jesus is King uitbrengt, in een interview met Apple Music-radiozender Beats 1.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De echtgenoot van Kim Kardashian vertelde dat het album Jesus is Born gaat heten en met kerst moet verschijnen. Ook onthulde Kanye dat het een "Sunday Service-album" wordt, naar zijn beroemde zondagse mis. Of op Jesus is Born dan ook gospelversies van zijn hits en van die van anderen komen te staan, vertelde hij niet.

Wel vertelde Kanye over hoe hij de afgelopen periode God helemaal heeft gevonden en daar veel steun in vindt. "Ik ben niet langer een slaaf. Ik ben nu een zoon. Een zoon van God", vertelde de rapper, die eraan toevoegde zichzelf te zien als "christelijk vernieuwer".

De allergrootste

Voor Jesus is King stelde Kanye strenge eisen aan zichzelf en aan de mensen die meewerkten aan het album. Zo vastte de rapper, maar wilde hij ook dat het personeel niet deed aan seks voor het huwelijk. "Ik dacht dat het hielp als we allemaal zouden focussen en vasten. Families die samen bidden blijven samen."

Uiteraard ziet de rapper nog steeds gelijkenissen tussen hem en God. Kanye verkondigde voor de zoveelste keer hoe geweldig hij zichzelf vindt. "Ik ben zonder twijfel de allergrootste menselijke artiest aller tijden. Daar is op dit moment echt geen twijfel over mogelijk. Het is gewoon een feit."