Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sinterklaas wil niet in Veenendaal komen vanwege roetveegpieten

De NTR maakte een tijdje geleden bekend dat er alleen nog maar roetveegpieten bij de landelijke intocht zouden komen en verschillende steden volgden dat voorbeeld. Toch kan niet iedereen het waarderen. zo ook in Veenendaal.

Sinterklaas wil niet in Veenendaal komen vanwege roetveegpieten

Sinterklaas

Rond de intocht van Sinterklaas is in de Gelderse plaats Veenendaal ophef ontstaan. Het Sinterklaasgilde dat Sinterklaas en pieten levert bij de intocht in het stadje, weigert mee te doen. De gemeenteraad besloot namelijk dat het voor het eerst roetveegpieten wilden hebben bij de intocht, dit is tegen het zere been van de organisatie. “Wij zijn tegen het gebruik van roetveegpieten en doen dus ook niet mee,” zegt Peter van der Jagt van het Sinterklaasgilde tegen De Gelderlander. Hij wil alleen Zwarte Pieten leveren.

Roetveegpiet

Toch lijkt er niets aan de hand te zijn nu andere sint en pieten komen in Veenendaal. De winkeliersvereniging heeft een andere organisatie gevonden, zodat de intocht kan doorgaan.

Zwarte Piet

Desondanks zijn veel mensen niet eens met het besluit. Zij vinden dat Zwarte Piet moet blijven en hopen dat er niemand naar de intocht gaat als protest.