AZ na zege belangrijkste uitdager van Ajax

DEN HAAG (ANP) - AZ is voorlopig de belangrijkste uitdager van koploper Ajax. De nummer twee van de ranglijst won in Den Haag ook de thuiswedstrijd tegen FC Twente: 3-0.

Pantelis Hatzidiakos, Dani de Wit en Myron Boadu maakten de doelpunten voor de club die nog steeds niet in het eigen stadion in Alkmaar terecht kan. AZ heeft een achterstand van zes punten op Ajax. Het elftal van trainer Arne Slot profiteerde van het gelijkspel van PSV bij Sparta Rotterdam (2-2). AZ heeft een voorsprong van twee punten op de dolende ploeg van trainer Mark van Bommel.

AZ speelde vanaf de achttiende minuut met een man meer. Doelman Joël Drommel kreeg een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Boadu. Hatzidiakos vierde in blessuretijd van de eerste helft zijn openingstreffer met een grote glimlach, alsof hij zijn twee voortanden wilde laten zien. De verdediger verloor vorige week zijn voortanden na een duel met de Griekse aanvaller Kostas Mitroglou van PSV.

De Wit maakte in de 54e minuut de 2-0. Boadu bepaalde de eindstand met zijn zevende competitietreffer.