Atalanta verliest van Cagliari

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft in een duel der subtoppers in de Italiaanse Serie A op eigen veld verloren van Cagliari. De verrassing van dit seizoen won in Bergamo met 2-0 en staat nu in punten (21) gelijk met Atalanta, dat de geschorste Marten de Roon en spits Duvan Zapata miste.

Alles ging mis bij de thuisploeg. Eerst opende Mario Pasalic met een eigen doelpunt ongewild de score, in de 39e minuut moest aanvaller Josip Ilicic met rood naar de kant. Na rust, met Hans Hateboer voor Robin Gosens, ging het al niet veel beter. Na een klein uur vergrootte Christian Oliva de voorsprong van de gasten uit Sardinië, die op 1 september voor het laatst verloren. Beide ploegen hebben acht punten achterstand op Juventus, de koploper die zaterdag met 1-0 won van Torino.