Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tegenstander AZ pakt zesde titel op rij

OKZHETPES (ANP) - FC Astana heeft zich in de aanloop naar het Europese duel met AZ verzekerd van het kampioenschap in Kazachstan. Astana won met 1-0 bij FC Tobol, dankzij een doelpunt van Joeri Logvinenko. Omdat de eerste achtervolger FC Kairat met maar liefst 5-0 verloor, is Astana één speelronde voor het einde van de competitie al zeker van titelprolongatie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De tegenstander van AZ werd de afgelopen vijf jaar ook al landskampioen. In de Europa League vallen de resultaten wel tegen. FC Astana is na drie duels in groep L nog altijd puntloos. AZ, dat de Kazakken twee weken geleden in Den Haag met 6-0 versloeg, staat achter Manchester United (zeven punten) op de tweede plaats met vijf punten. De wedstrijd in de Kazakse hoofdstad Nur-Sultan begint donderdag om 16.50 uur Nederlandse tijd.

Young Boys, dat het donderdag vanaf 21.00 uur in De Kuip opneemt tegen Feyenoord, moest in de Zwitserse competitie tegen Servette FC de eerste nederlaag incasseren (3-0). De ploeg van trainer Gerardo Seoane staat wel nog steeds bovenaan, met één punt voorsprong op FC Basel. Twee weken geleden won de Zwitserse club voor eigen publiek met 2-0 van Feyenoord. Young Boys leidt ook in de Europese poule met zes punten, Feyenoord heeft er drie.

LASK Linz won in Oostenrijk met 2-0 van Austria Wien. Het duel lag een tijdje stil, nadat fans uit Wenen rookbommen hadden afgestoken. LASK ontvangt donderdag (aftrap 18.55 uur) PSV, dat met zeven punten uit drie duels aan kop gaat in de poule. Twee weken geleden werd het 0-0 in Eindhoven.