Anderlecht klopt Cercle en stijgt verder

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht begint in de Belgische voetbalcompetitie langzaam de aansluiting te vinden met de clubs in de subtop. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Cercle Brugge eindigde zondag in 2-1. Anderlecht is nu zes competitieduels op rij ongeslagen en behaalde daarin twaalf punten.

Kemar Roofe benutte in de 9e minuut een strafschop voor Anderlecht. Alexis Saelemaekers verdubbelde niet veel later de voorsprong. De tegentreffer kwam in de 28e minuut op naam van de Fransman Kevin Hoggas.

De Nederlanders Derrick Luckassen en Michel Vlap hadden een basisplaats bij Anderlecht. Vlap werd in de 81e minuut gewisseld.

Nummer twee Standard Luik verloor met 3-1 bij nummer drie AA Gent. Luik zag daardoor de achterstand op koploper Club Brugge dit weekeinde tot zes punten oplopen. Brugge, dat zaterdag Kortrijk met 3-0 versloeg, speelde bovendien een wedstrijd minder.

De Marokkaan Selim Amallah bracht Standard Luik kort voor rust op voorsprong. Roman Bezoes uit Oekraïne maakte aan het begin van de tweede helft gelijk. Kort voor tijd besliste Jonathan David het duel door een strafschop te benutten. Beide ploegen stonden op dat moment al met tien man op het veld. Alessio Castro-Montes bepaalde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de stand op 3-1. Diep in blessuretijd miste Paul José Mpoku namens Standard Luik nog een strafschop.