Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze clubs zijn eerder uit de competitie gehaald door de KNVB

De Utrechtse amateurverenigingen SVA Papendorp en DWSV zijn afgelopen week geroyeerd door de KNVB. De clubs stonden al langer onder toezicht van de voetbalbond vanwege incidenten, maar de welbekende druppel was vorig weekend.

Deze clubs zijn eerder uit de competitie gehaald door de KNVB

Bij een wedstrijd op het sportpark van DWSV moest een 21-jarige scheidsrechter zelfs het sportpark ontvluchten, om te ontsnappen aan agressieve supporters. Het is niet voor het eerst dat amateurverenigingen uit de competitie worden gehaald door de KNVB vanwege herhaaldelijk wangedrag. Welke verenigingen gingen de Utrechtse clubs voor?

Hargasport Schiedam

Het geduld van de KNVB werd aardig op de proef gesteld in Schiedam. In 2012 brak er tijdens een wedstrijd tussen DVO ’32 uit Vlaardingen en Hargasport Schiedam een complete veldslag uit. Na een rode kaart voor een speler van Hargasport, brak de spreekwoordelijke pleuris uit. De grensrechter van DVO ’32 werd naar de grond gedrukt door boze Schiedammers, waarna de toeschouwers het veld opkwamen. De hekken langs het veld werden uit de grond gerukt en gebruikt als wapen. De boze aanvoerder van Hargasport kreeg rood in het tumult, waardoor de onrust weer toenam. Na de wedstrijd werd de weggestuurde aanvoerder van de Schiedammers op zijn hoofd geslagen met een broekriem. Beide clubs werden na deze tragische dag uit de competitie gehaald.

Twee jaar later sijpelden er weer incidenten door op de burelen van de KNVB over Hargasport. De KNVB haalde toen alle teams uit de competitie, maar door een hoger beroep van de Schiedammers kwamen ze in september terug op dat besluit. De club lag onder een vergrootglas en krap twee maanden later was het weer raak, ditmaal bij de lagere teams van Hargasport. Toen er ook nog betalingsachterstanden aan de gemeente bleken te zijn, werd de club in zijn geheel opgeheven.

SC Hoge Vucht

SC Hoge Vucht is een voetbalclub uit de gelijknamige wijk in Breda. De club werd opgericht vanuit een nobel doel: de jongeren uit de multiculturele wijk aan het sporten krijgen en zorgen voor een positieve samenhang in de wijk. De club begon onder de naam VV Barça en al snel stapelden de incidenten zich op. Het mes lijkt aan twee kanten te snijden, want de tegenstanders van Hoge Vucht spreken van ‘voetballers met een extreem kort lontje’, terwijl de club zelf spreekt over ‘racistische uitlatingen tijdens wedstrijden’. Het gaat pas goed mis tegen F.C. Right-oh uit Geertruidenberg. Na een rode kaart van de keeper van Hoge Vucht, slaat de vlam in de pan. Een speler probeert een ruit in te trappen van de kantine van Right-oh, terwijl de aanvoerder met een prullenbak wil gooien. De aanleiding leek een racistische verwensing vanaf de zijkant naar de keeper van Hoge Vucht. De KNVB haalde alle teams uit de competitie en trok het KNVB-lidmaatschap van de club in.

’t Knooppunt

ZVV ’t Knooppunt was een Amsterdams zaalvoetbalteam, die aan een indrukwekkende opmars bezig was in de zaalvoetbalwereld. Ze drongen door tot in de eredivisie, waar ze zich in 2017 konden kronen tot landskampioen. Uit onderzoek van de politie bleek echter dat de club en de spelers gefinancierd werden met crimineel geld. Houssine A. was erelid van de club, terwijl zijn broers in het bestuur zaten. Volgens misdaadjournalist Maarten van Dun van het Parool, was de recherche bang voor liquidaties tijdens wedstrijden. Ook werd er een speler van FC Marlène belaagd en geslagen door supporters van ’t Knooppunt. De gemeente Amsterdam verbood de club om nog langer wedstrijden te spelen in de hoofdstad, waarna de KNVB enkele weken later de club helemaal royeerde.