Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Terminator-serie wordt stopgezet na floppen Dark Fate'

De langlopende reeks Terminator-films lijkt definitief ten einde nu het nieuwe deel in de reeks, Dark Fate, lijkt te floppen in de bioscopen. In de VS bracht de film - kosten 185 miljoen dollar - in het eerste weekend slechts 29 miljoen dollar op. Dat is veel minder dan de makers en studio Paramount hadden gehoopt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

The Hollywood Reporter meldt op basis van ingewijden dat dit het definitieve einde betekent voor de succesreeks. De franchise vertelt over een post-apocalyptische toekomst waarin een zelfdenkend computersysteem genaamd Skynet de macht heeft gegrepen op aarde. Dit computernetwerk probeert met geavanceerde robots genaamd Terminators de mensheid uit te roeien.

De belangrijkste rode draad in de reeks is dat Skynet meerdere robots naar het verleden stuurt om de jonge versie van toekomstig verzetsleider John Connor en zijn moeder uit de weg te ruimen en zo het verzet tegen Skynet in de toekomst te breken.

Klassiekers

De eerste twee films uit 1984 en 1991 werden gemaakt door regisseur James Cameron en gelden als klassiekers. De delen daarna waren aanzienlijk slechter en presteerden matig aan de boxoffice. Voor het zesde deel, Dark Fate, keerden Cameron en zijn hoofdrolspelers Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger terug. De recensies waren redelijk positief, maar toch lijkt het publiek de films grotendeels links te laten liggen. Met het open einde leken de makers te hinten op een vervolg.

In Nederland trok de film het afgelopen weekend 50.000 bezoekers naar de bioscopen. Het floppen van Terminator: Dark Fate is slecht nieuws voor producent Skydance, die eerder dit jaar ook al een flop maakte met Gemini Man van Will Smith. Het bedrijf werkt momenteel aan de nieuwe Top Gun-film en deel 7 in de reeks Mission: Impossible-films.