Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jos Verstappen reageert op felle uitspraak Max

Het was me het relletje wel afgelopen zondag: een bijzonder felle Max Verstappen beschuldigde Ferrari van 'valsspelen'. Vader Jos reageert nu op de gewaagde uitspraak van zijn zoon.

max-verstappen

Max Verstappen hield de gemoederen flink bezig afgelopen zondag: hij beschuldigde Ferrari tussen neus en lippen door van ’valsspelen’. Niet omdat hij zelf een slechte race had gereden, of omdat Ferrari heer en meester was op het circuit van Austin (integendeel), maar omdat er na een ingreep van de FIA een einde kwam aan de plotselinge groeispurt van de Italiaanse racestal. 

Na de zomerstop leek het wel alsof Ferrari a la Popeye een blik spinazie naar binnen had gegooid. Sebastian Vettel werd in Singapore, Japan en Rusland respectievelijk eerste, tweede en nog een keer tweede. En waar niemand vreemd opkijkt als Lewis Hamilton weer eens als eerste over de eindstreep jakkert, zorgde het plotselinge succes van Ferrari her en der voor wat opgetrokken wenkbrauwen. Vooral bij de niet zo lachende derde: Red Bull. Max Verstappen wist het de afgelopen vier races niet verder te schoppen dan een derde plek (en finishte in Japan zelfs helemaal niet) en laten we eerlijk zijn: dat steekt natuurlijk wel een beetje. 

Vandaar dat het zo niet gek is dat Max zondag een wat sterke mening had over de tegenvallende resultaten van de Italianen op het circuit van Austin. Of het direct met elkaar in verband staat valt te betwisten, maar feit is wel dat Ferrari een stuk minder snel over het asfalt scheurde nadat Red Bull de FIA om een extra technische richtlijn had gevraagd. Sebastian Vettel viel uit met een kapotte achterwielophanging, en Charles Leclerc finishte als vierde. Voor Max, die zelf als derde over de eindstreep kwam, was het echter een uitgemaakte zaak: ‘Dit is er dus wat er gebeurt als je stopt met valsspelen.’ 

Een gevleugelde uitspraak, die niet overal even goed werd ontvangen. Waar Nico Rosberg nog wel waardering voor de eerlijkheid van zijn collega op kon brengen ("Ik zou het geen valsspelen willen noemen, maar eerder het benutten van grijs gebied") was Ferrari zelf ronduit woest. Charles Leclerc noemde de uitspraak ‘een grap’ en liet optekenen dat ‘Max geen idee had waar hij over praatte’. Nu is het de tijd voor vader Jos om te reageren op de felle uitspraken van zijn zoon.

"Ik dacht eerst ‘och nee’, maar aan de andere kant begrijp ik Max wel", stelde Jos Verstappen gisteravond bij Ziggo Sport. "Hij is enorm gedreven, hij wil gewoon winnen. In de eerste helft van 2019 staat hij op pole position, hij heeft twee wedstrijden gewonnen, en na de zomerstop heeft hij ineens geen kans meer tegen Ferrari. Je weet natuurlijk nooit helemaal wat de andere teams doen en wat er speelt, maar feit is wel dat ze dit weekend ineens minder snel waren. Ik denk dat Max daar een beetje op doelde met zijn uitspraak. Het komt natuurlijk heel hard over, maar je kunt niet bewijzen wat ze werkelijk uitvoeren." 

Toch zou Jos niet per definitie dezelfde woorden als zijn zoon in de mond nemen: "We kunnen niet zeggen dat ze valsspelen, alleen met wat er dit weekend uit kwam. Toch ben ik blij dat er duidelijkheid is gekomen. Iedereen vroeg zich wel een beetje af wat Ferrari deed. Niet alleen wij, maar ook de andere teams. Ze hebben nog steeds een hele goede snelle motor, ze gaan nog steeds keihard op het rechte stuk, maar niet meer zo extreem als voorheen." 

Benieuwd naar de volgende krachtmeting? Zondag 17 november staat de GP van Brazilië om 18:10 op het programma. 

BRON: www.motorsport.com