Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Tussenpaus' Flick kan meteen scoren met Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Hansi Flick kan woensdag in zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van Bayern München meteen een flink succes boeken. Met een zege in de thuiswedstrijd tegen Olympiakos plaatst de Duitse kampioen zich op eigen kracht vroegtijdig voor de achtste finales in de Champions League. "We gaan zeker een paar dingen veranderen", kondigde de 54-jarige Duitser strijdbaar aan. "Ik wil een ploeg zien die initiatief neemt en naar voren verdedigt. De spelers zullen nu hun verantwoordelijkheid moeten nemen."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Flick was assistent-trainer onder hoofdcoach Niko Kovac. De Kroaat werd afgelopen zondag ontslagen, een dag na de zware nederlaag bij Eintracht Frankfurt (5-1). Flick is voorlopig aangesteld voor de komende duels met Olympiakos en Borussia Dortmund (zaterdag). "Wat er daarna gebeurt, interesseert me helemaal niets", betoogde hij. "Ik ga mijn eigen weg."

Flick verklapte al dat aanvaller Thomas Müller, die onder Kovac uit beeld was geraakt, en verdediger Javi Martínez, als vervanger van Jérôme Boateng, tegen Olympiakos op een basisplaats kunnen rekenen.