Liverpool neemt koppositie van Napoli over

LIVERPOOL/NAPELS (ANP) - In groep E van de Champions League heeft titelhouder Liverpool de koppositie overgenomen van Napoli. De Engelse ploeg won op eigen veld voor de tweede keer van KRC Genk: 2-1. Georginio Wijnaldum nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. De Italiaanse club bleef in de thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg steken op 1-1.

Liverpool won twee weken geleden al met 4-1 van Genk in België. De Engelse koploper leidt nu in de poule met negen punten, gevolgd door Napoli met acht punten. Salzburg staat op vier punten en Genk heeft nog maar één punt.

Wijnaldum kon na nog geen kwartier van dichtbij de score openen, met dank aan de Belgische aanvoerder Sébastien Dewaest, die verzuimde een voorzet van James Milner afdoende weg te werken. Wijnaldum reageerde attent: 1-0.

Liverpool verzuimde daarna meteen door te drukken. Uit een hoekschop kopte Mbwana Samatta vijf minuten voor de rust verrassend raak, 1-1. Alex Oxlade-Chamberlain bracht de thuisploeg in de 53e minuut opnieuw op voorsprong, met een schot uit de draai: 2-1.

Liverpool speelt zondag in de Premier League tegen landskampioen Manchester City, dat als nummer twee zes punten minder heeft.

Napoli, dat vorige maand Red Bull Salzburg in Oostenrijk met 3-2 versloeg, kwam in de elfde minuut op achterstand. Erling Braut Haland (19) benutte een strafschop. Het was zijn zevende treffer in zijn vierde CL-wedstrijd. Dankzij een rake schuiver van Hirving Lozano (ex-PSV) brak de rust aan met een evenwichtige stand (1-1). Na de pauze maakte Napoli vergeefs jacht op de winnende treffer, die goed zou zijn geweest voor kwalificatie voor de achtste finales.