Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FIFA verbant Irak weer naar neutraal terrein

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA en de Aziatische voetbalbond AFC hebben bepaald dat Irak deze maand twee kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2022 op neutraal terrein moet afwerken. Tot die maatregel is besloten vanwege de onzekere veiligheidssituatie in het land.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Vorige maand speelde het land voor het eerst in acht jaar een kwalificatiewedstrijd tegen Hongkong op eigen bodem in de stad Basra. De twee thuiswedstrijden tegen Iran en Bahrein op 14 en 19 november stonden ook gepland in Basra.

Iraakse veiligheidstroepen hebben deze week zeker dertien demonstranten doodgeschoten. De slachtoffers betoogden tegen de regering. Ook in de regio Basra wordt veelvuldig betoogd, maar die protesten verliepen overwegend vreedzaam.

Irak, nummer 76 van de FIFA-wereldranglijst, maakt een goede kans om door te dringen tot de laatste fase van het Aziatisch kwalificatietoernooi. Het land gaat aan de leiding in groep C. In totaal kwalificeren zeker vier en mogelijk vijf landen zich voor het WK in Qatar.