Lhbt-blad Winq maakt doorstart na faillissement

Uitgeverij Media Mansion, vooral bekend van het lhbt-blad Winq Magazine, maakt een doorstart. Dat meldde Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg donderdag op NPO Radio 1. Media Mansion werd in oktober failliet verklaard omdat investeringen van de afgelopen jaren niet genoeg hadden opgeleverd.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het bedrijf gaat nu door onder een andere naam, Winq Media. Volgens Villamedia wordt voor een andere titel van Media Mansion, de website Gay.nl, nog gezocht naar een doorstart. Winq Magazine is het enige nog resterende papieren Nederlandse blad dat zich richt op lhbt’s. Alle andere media, zoals SQueeze, Gay Krant, Attitude en Expreszo, verdwenen of gingen uitgekleed online verder.

"Ik lees het blad graag", stelt Kantelberg. "Ik ben blij dat het volgende maand weer op de deurmat valt. De glossy wordt hartstikke goed gemaakt. En ik ben voor een breed, divers tijdschriftenschap, er móet in Nederland een blad voor homo’s zijn. Er staan ook goede journalistieke verhalen over de wereld van de minderheden in." Hij prijst hoofdredacteur Edwin Reinerie als "een vakman".

Media Mansion werd opgericht in 2005. Winq nam in de loop der jaren veel andere worstelende lhbt-bladen over, zoals SQueeze en de Gay Krant. Ook werd Media Mansion in 2016 eigenaar van Gay.nl, een van de grootste Nederlandse lhbt-websites.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f31e2158c6cd', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws