doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

9-jarige jongen die aan universiteit studeert onder vuur

De 9-jarige Laurent Simons is een van de slimste jongens van Nederland. Toch ligt hij nu onder vuur en heeft hij ruzie bij de Technische Universiteit Eindhoven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147cbb15a9aa img{#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147cbb15a9aa img{#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147cbb15a9aa img{#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6147cbb15a9aa img{#fig-6147cbb15a9aa img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}9-jarige jongen die aan universiteit studeert onder vuur

Laurent Simons

De Amsterdamse Laurent Simons, van Belgische afkomst, was een paar maanden geleden groot nieuws. Terwijl kinderen rond zijn leeftijd nog in groep zes van de basisschool zitten, studeert hij al aan de universiteit. Hij volgde de opleiding Electrical Engineering aan de TU Eindhoven. Nu is hij daar echter weer mee gestopt na een gesprek met de rector.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ruzie

Laurent en zijn vader liggen met de universiteit over hoop. Hij zou beschuldigd zijn van plagiaat en gezakt zijn voor een mondeling examen. Volgens de vader van de jongen is het allemaal onzin. “Die paper was officieel nog niet eens ingediend. En dat mondeling examen heeft hij niet eens afgelegd,” vertelt de vader aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. Volgens moeder is de jongen te veel onder druk gezet. Toen de jongen een vraag wilde stellen kreeg hij te horen dat er niet de middelen zijn voor speciale gevallen. 

Leugens

De jongen zelf liet via Instagram weten dat de TU aan het liegen is. Eerder beschuldigde hij de instelling al van racisme omdat hem werd afgeraden een interview te geven aan Arabische zender. De maat was dan ook vol voor de familie en ze hebben besloten van de universiteit te vertrekken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LIAR LIAR PANTS ON FIRE???!!! My studyplan would finish in December, I was on schedule. The University told also the press I will finish end of this year. See also e-mail from Bachelor director to exam committee. Now suddenly after my protest and my planned departure they re telling that it will happen in medio 2020!! Is the TUEindhoven trying to fool the world?! Just Pathetic!! Friday evening the Board Chairman called us that they are sorry and that I can continue my study undisturbed to finish in December...I think they are lying so much, they can not distinguish anymore wath is the truth and what is not....even if I would have been delayed: 1 week, 2 weeks, 1 month,...but 7 months??? Come on ?...seriously...#laurentsimons #justice #thetruth

Een bericht gedeeld door Laurent Simons (@laurent_simons) op

Te snel

De TU zelf laat weten dat er onenigheid was over het studieschema van de jongen. Hij wilde voor zijn tiende al afstuderen, maar dat was volgens de universiteit niet realistisch, aangezien hij nog veel tentamens moest halen. Dit was tegen het zere been van zijn vader, die graag wilde dat het kind zo snel mogelijk de studie afrondde om zo in het World Guiness Book of Records.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws