doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kamer wil Koning Toto later op de tv-avond

De Tweede Kamer wil dat reclame voor onder meer sportweddenschappen (bijvoorbeeld de toto), krasloten en de meeste andere gokspelletjes pas na 21.00 uur op televisie mag worden uitgezonden. Nu zijn ze vanaf 19.00 uur toegestaan. Een voorstel tot aanscherping van de ChristenUnie kan rekenen op een meerderheid, dankzij steun van de overige christelijke partijen en de linkse oppositie.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De partij wil met de maatregel voorkomen dat met name jongeren reclame te zien krijgen voor "verslavingsgevoelige producten en diensten". Kamerlid Stieneke van der Graaf wijst erop dat ook spotjes voor alcoholhoudende dranken pas na 21.00 uur op televisie mogen worden vertoond. Loterijen blijven buiten schot omdat uit onderzoek van de Kansautoriteit blijkt dat het risico op verslaving daar kleiner is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

"Jongeren moeten gokvrij kunnen opgroeien. Op dit moment mogen gokreclames nog op Jeugdjournaaltijden worden uitgezonden", zegt Van der Graaf. "Juist op jonge leeftijd zijn we vatbaar voor prikkels die tot onverantwoord gedrag kunnen leiden en uiteindelijk zelfs een verslaving kunnen veroorzaken."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws