Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Bruyne en Manchester City teisteren Arsenal

LONDEN (ANP) - Manchester City is slechts één helft voluit moeten gaan om Arsenal in Londen met 3-0 te verslaan. Kevin De Bruyne had daarbij de hoofdrol met twee doelpunten en een assist. City deed wat het moet doen om de achtervolging op Liverpool vol te houden. Maar het gat met de koploper, die zaterdag Watford met 2-0 versloeg, blijft immens: 14 punten.

Al binnen twee minuten stond Manchester City in het Emirates Stadium op voorsprong. Belgisch international De Bruyne schoot de bal uit een voorzet van Gabriel Jesus knap binnen. Na een kwartier leek een afgang voor Arsenal zich aan te kondigen. Raheem Sterling maakte de 2-0, ditmaal met de Belg in de rol van aangever. Nog voor rust was De Bruyne opnieuw belangrijk met zijn tweede en City's derde doelpunt.

Op de ranglijst moet Manchester City ook Leicester voor zich dulden, al kwam die ploeg zaterdag niet verder dan 1-1 tegen Norwich City.