Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doelman Schalke vier duels geschorst om karatetrap

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA) - Doelman Alexander Nübel van Schalke 04 moet vier wedstrijden aan de kant blijven vanwege de karatetrap die hij zondag uitdeelde in het duel met Eintracht Frankfurt. Nübel kwam in de 67e minuut ver uit zijn doel bij een diepe bal van Frankfurt op Mijat Gacinovic. De keeper kwam wild invliegen en raakte de Serviër met gestrekt been vol op z'n borst.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Scheidsrechter Felix Mayer trok direct rood voor de 23-jarige aanvoerder van Schalke, dat met tien man toch de zege binnenhaalde (1-0). Gacinovic moest zich laten vervangen. De ploeggenoot van Bas Dost liet met een foto op Instagram zien wat Nübel had aangericht: op z'n borst stond de afdruk van de noppen van de keeper. Gacinovic had ook zwaar gekneusde ribben. Nübel bood direct zijn excuses aan, die door de aanvaller van Frankfurt werden geaccepteerd. "Zoiets kan gebeuren in het voetbal", aldus de Servische international.

Schalke 04 staat op de vierde plaats in de Bundesliga. Keeper Nübel mist nu de duels met VfL Wolfsburg (woensdag) en SC Freiburg (zaterdag) en na de winterstop de toppers tegen Borussia Mönchengladbach en Bayern München.