Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Minister' van Gehandicaptenzaken langer bij KRO-NCRV

Rick Brink, de officieuze minister van Gehandicaptenzaken, blijft langer bij KRO-NCRV. Zijn contract is verlengd tot aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021, heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Brink werd in juni tijdens een door Lucille Werner gepresenteerde tv-show verkozen tot officieuze minister om de belangen van gehandicapten te behartigen. Hij is verheugd zich langer in te mogen zetten voor deze groep mensen. "Zij hebben hun nek uitgestoken met deze functie en ik ben heel trots dat ik samen met de programmamakers het thema gehandicaptenzaken op de agenda van politiek en media hebben kunnen zetten, in slechts een halfjaar tijd", aldus Brink. Hij gaat zich de komende tijd onder meer inzetten voor meer zichtbaarheid van mensen met een beperking in de media. Ook wil hij het "grote probleem van eenzaamheid onder mensen met een beperking" aanpakken.

De uit Hardenberg afkomstige Brink werd gekozen uit zes kandidaten. In de jury zaten oud-wielrenner Leontien van Moorsel, cabaretier Vincent Bijlo en voormalig minister Ronald Plasterk.