Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

AZ-doelman Bizot krijgt rood in 'recordduel'

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Marco Bizot van AZ heeft in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam al binnen 5 minuten de rode kaart gekregen. Bizot haalde buiten zijn strafschopgebied de doorgebroken spits Ragnar Ache neer. Scheidsrechter Kevin Blom trok direct rood, een beslissing die op goedkeuring van de VAR kon rekenen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Bizot had zaterdag een bijna 50 jaar oud record van Heinz Stuy kunnen verbeteren. De 28-jarige doelman hield dit kalenderjaar in alle competities 31 keer de 'nul', evenveel als Heinz Stuy in 1971 bij Ajax. Hoewel Bizot geen tegentreffer incasseerde in de paar minuten die hij op Het Kasteel op het veld stond, mag de AZ-keeper volgens databureau Gracenote geen 32e 'clean sheet' bijschrijven aangezien hij niet minimaal 75 minuten op het veld stond.

Bizot kreeg wel een ander record op zijn naam. De keeper kreeg de snelste rode kaart van AZ in de eredivisie. Dat record was in handen van Barry Opdam, die op 18 januari 2006 tegen ADO Den Haag in de 6e minuut van het veld werd gestuurd.

Reservekeeper Rody de Boer loste Bizot af onder de lat. De Boer, die in het veld kwam voor middenvelder Dani de Wit, debuteerde zo in de eredivisie.