Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doodsoorzaak Lotte van der Zee bekend

Afgelopen maart overleed het Enschedese model Lotte van der Zee doordat zij tijdens een ski-vakantie werd getroffen door een hartstilstand.

Doodsoorzaak Lotte bekend

Syndroom van Brugada

Het is een onwerkelijke nachtmerrie: een 20-jarige vrouw, in de bloei van haar leven, ogenschijnlijk gezond en sportief, dat zomaar een hartstilstand krijgt. Het overkwam Lotte van der Zee tijdens een ski-vakantie in Oostenrijk met haar ouders. Na dagenlang op de IC in het ziekenhuis van München te hebben gelegen overleed ze. 

Nu is bekend hoe dat heeft kunnen gebeuren. Eugeniek, de moeder van Lotte, vertelde aan RTV Oost dat het ziekenhuis heeft geconstateerd dat ze vermoedelijk het Brugada-syndroom heeft gehad.

Hartritmestoornissen

Het Brugada-syndroom betekent dat de elektrische functie van het hart is verstoord. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen. Mogelijke klachten zijn onregelmatige hartslag, duizelig of flauwvallen. Maar dat hoeft niet: niet iedereen merkt dat ze aan dit syndroom lijden. Terwijl het Syndroom er in het ergste geval dus wel voor kan zorgen dat iemand plotseling overlijdt. 

Miss Teenager Universe

Lotte had nooit last van klachten, zo vertellen haar ouders. Ze stond in de bloei van haar leven. Zo was ze een succesvol model, en werd ze in 2016 verkozen tot Miss Teen Nederland en in 2017 tot Miss Teenager Universe, waarmee ze zich 'de knapste tiener van de wereld' mocht noemen.