Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Column Peter Heerschop radiomoment van het jaar

Cabaretier Peter Heerschop heeft voor het radiomoment van het jaar gezorgd met zijn emotionele column over de tramaanslag in Utrecht. Dat werd zondag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Heerschop sprak de column eind maart op Radio 538 uit. Het raakte luisteraars diep en zorgde later voor zijn definitieve terugkeer in het programma in de ochtendshow op de zender. De cabaretier liet in de uitzending weten het enorm eervol te vinden dat zijn column tot het radiomoment van het jaar is verkozen. "Wat enorm liefdevol, heel mooi! Het doet me veel", zei hij.

De column werd gekozen uit een lijst van tien genomineerden. De jury bestond uit dj’s en presentatoren van de populairste ochtendprogramma’s op de Nederlandse radio onder wie Jurgen van den Berg, Jan-Willem Roodbeen, Sander Hoogendoorn, Margriet Vroomans en Jeroen van Inkel.

Op de tweede plaats eindigde de stemloze Mieke van der Weij die in Met het oog op Morgen werd gefeliciteerd met het winnen van de Zilveren Reismicrofoon. De veelbesproken ruzie tussen Timur Perlin en een luisteraar eindigde op de derde plaats.