Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Noorse tv stelt persconferentie over deelname Songfestival uit

Het overlijden en de uitvaart van Ari Behn hebben ook invloed op de bekendmaking van de deelnemers aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Behn was de voormalige echtgenoot van prinses Märtha Louise en de belangstelling voor zijn uitvaartdienst is bijzonder groot.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

NRK, de Noorse omroep, was van plan vrijdag 3 januari een persconferentie te houden waarin vijf deelnemers aan de nationale eindstrijd van de 'Melodi Grand Prix' bekendgemaakt zouden worden. Vanwege de uitvaart van Ari Behn diezelfde dag is de bijeenkomst nu geschrapt. Een nieuwe datum is niet meteen aangekondigd, maar de verwachting is dat dit maandag 6 januari wordt.

Noorwegen heeft een geheel nieuwe opzet gekozen voor de selectie van de deelnemer aan het 60e songfestival. Er zijn vijf regionale voorronden waarin steeds wordt gestreden om één plek in de landelijke finale op 15 februari. Naast de vijf regionale winnaars heeft een professionele jury nog eens vijf deelnemers voor die finale geselecteerd. Wie dat zijn, zou komende vrijdag bekend worden.