De Bruyne leidt Manchester City langs Sheffield

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft ervoor gezorgd dat de achterstand op koploper Liverpool niet nog groter is geworden. De ploeg van coach Pep Guardiola won in het eigen Etihad Stadion met 2-0 van Sheffield United.

Manchester City profiteerde in de tweede helft van een ongelukkige pass van Sheffield. Kevin De Bruyne nam de bal over en stuurde Sergio Agüero weg, die hard binnenschoot. Sheffield zette druk voor de gelijkmaker, maar De Bruyne besliste de wedstrijd in de 82e minuut na een goede combinatie met Riyad Mahrez. Invaller Billy Sharp van Sheffield zag zijn kopbal in de slotfase nog op de binnenkant van de paal belanden.

City staat derde op veertien punten van Liverpool dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. De koploper had eerder op de avond met 1-0 gewonnen van Wolverhampton Wanderers. Leicester City staat tweede met één punt meer dan City.