Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Usher blikt terug op een decennium vol groei

Usher heeft zich de afgelopen tien jaar naar eigen zeggen behoorlijk ontwikkeld. De 41-jarige zanger is op muzikaal vlak erg gegroeid, vertelde hij aan Billboard.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Als Usher denkt aan een thema van de laatste jaren dan is dat muzikale groei. "Het afgelopen decennium heeft mij echt geholpen mijn bereik door middel van muziek te vergroten." Zo heeft de zanger het genre r&b meer uitgediept en zijn zijn songteksten persoonlijker geworden. Ook Ushers vele reizen hebben hem doen ontwikkelen. "De plekken waar ik ben geweest hebben me laten kennismaken met andere genres - en ook al waren het andere muzikale genres - er zat toch soul in. Ik ben heel blij dat ik weer een decennium kan afsluiten en aan een nieuwe kan beginnen."

Het nieuwe decennium begint Usher goed. De zanger komt met zijn langverwachte negende album Confessions 2, een vervolg op zijn vierde plaat Confessions uit 2004. Hoewel Usher verder geen details geeft over het album of vertelt wanneer hij uitkomt, is hij erg enthousiast. "Ah man, wacht tot jullie dit album horen. Hij is een van mijn nieuwe favorieten." Maar kiezen tussen zijn platen kan Usher niet. "Natuurlijk houd ik van alle nummers en video's die ik heb gemaakt. Het hebben van een favoriet nummer is als het kiezen tussen je kinderen. Elk ding staat voor iets bijzonders dat in mijn leven is gebeurd. Ik weet niet of een nummer uit het verleden meer speciaal voor me is dan wat eraan komt, maar ik kan je wel vertellen dat ik heel blij ben met mijn nieuwe muziek en ik kan niet wachten om het te laten horen."