Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hagenaren gooien kraaienpoten voor brandweerkazernes

Voor verschillende brandweerkazernes in Den Haag zijn de afgelopen periode kraaienpoten aangetroffen, om banden lek te steken.

Hagenaren gooien kraaienpoten voor brandweerkazernes

Kraaienpoten

Dat meldt De Telegraaf. De zelfgemaakte kraaienpoten zijn gemaakt van plastic pijpjes met daarin schroeven en schroeven in ijzeren delen, bedoelt om brandweerauto’s te beschadigen. De gemeente laat dit verwerpelijk te vinden, maar de brandweer zelf wil zich er nog niet over uitlaten. Zij kiezen ervoor om dit pas in het nieuwe jaar te doen.

Rellen

In Den Haag zijn er de afgelopen tijd flink wat opstootjes geweest. Dit komt doordat de nieuwjaarsvuren in Duindorp en Scheveningen zijn verboden, nadat deze vorig jaar voor een vonkenregen zorgden die voor veel schade hebben gezorgd. uit onderzoek bleek dat de vuren veel hoger waren dan toegestaan. De twee groepen kregen dit jaar geen vergunning voor kleinere vuren, omdat er volgens de gemeente niet aan de regels voldaan kon worden. 

Fakkeltocht

Eerder dit jaar werd er nog een bij een politieauto gelegd als protest. De vermoedelijke dader hiervan is inmiddels opgepakt. Afgelopen weekend was er een fakkeltocht in Scheveningen om actie te voeren voor de vreugdevuren. De sfeer was in tegenstelling tot de afgelopen weken wel gemoedelijk. Met de fakkeltocht wilde de organisatie geld inzamelen zodat de vuren volgend jaar wel door kunnen gaan. Het geld gaat dan ook naar juridische bijstand om een vergunning aan te vragen.

Onrustig

Gisteren zijn er nog zes mannen opgepakt voor de ongeregeldheden eerder deze maand. Zij worden verdacht van het plegen van vernielingen. Dit lijkt op een preventieve maatregel. Overigens was het weer onrustig. De politie was aanwezig in Duindorp en daar werd de politie bekogeld met stenen.