Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sterke start van 2020 voor Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag sterk aan het nieuwe jaar begonnen. De eerste handelsdag van 2020 werd afgesloten met stevige winsten. Daarbij kreeg het sentiment steun van de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China op 15 januari zal worden ondertekend in het Witte Huis. De details van het akkoord zijn echter nog niet bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,4 procent hoger op 612,87 punten. In 2019 won de hoofdindex al bijna 24 procent. De MidKap kreeg er 1,7 procent bij tot 925,45 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 1,1 procent aan.

Bijna alle 25 hoofdfondsen op het Damrak gingen vooruit. Techinvesteerder Prosus was de sterkste stijger met een koerswinst van 2,7 procent. Ahold Delhaize klom 1,8 procent. Het supermarktconcern begint met het opkopen van aandelen als onderdeel van zijn eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro. Informatieleverancier RELX was de enige daler met een verlies van 0,4 procent.