Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Favorieten pakken wereldtitel kerstboomwerpen

WEIDENTHAL (ANP) - Bij de WK kerstboomwerpen in de Duitse plaats Weidenthal (Rheinland-Pfalz) hebben de favorieten zondag aan de verwachtingen voldaan en de titel gepakt. Wereldrecords zaten er niet in, volgens de media onder meer te wijten aan het koude, natte weer.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De deelnemers - ditmaal 92 mannen, 40 vrouwen en 23 kinderen - werken volgens de regels een driekamp af met een verse spar van ongeveer 1,5 meter, zo uit het bos, in plaats van een afgetuigd exemplaar uit de woonkamer. De onderdelen zijn werpen (als een speer), slingeren (als een kogel) en omhoog gooien over een lat. De prestaties worden bij elkaar opgeteld.

Vijfvoudig wereldkampioen Frank Schwender won weer eens maar kwam met een totaal van 23,17 meter niet in de buurt van zijn beste verrichting ooit, uit 2016 (25,01). Margret Klein-Raber zegevierde bij de vrouwen en had al aan 17,47 genoeg. Vorig jaar haalde ze 20,20.

Het evenement, dat jaarlijks als uitsmijter van de kerstvakantie veel belangstelling trekt, werd voor de veertiende keer gehouden.