Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Missing Link wint verrassend animatie-Globe

Niet Frozen 2 of Toy Story 4 ging er zondagavond in Beverly Hills vandoor met de Golden Globe voor beste animatiefilm, maar Missing Link. De stopmotionfilm versloeg daarmee ook The Lion King en How To Train Your Dragon: Hidden World.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Drie van de genomineerde animatiefilms kwamen uit een franchise die er al eens eerder met de award van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) vandoor ging: Toy Story 3 won de animatie-Globe in 2010, Frozen in 2013 en How to Train Your Dragon 2 in 2014.

Met de winst voor Missing Link kan animatiestudio Laika de eerste Golden Globe in de kast zetten. Het werk van de studio werd wel eerder genomineerd, meest recentelijk voor Kubo And The Two Strings in 2016. Missing Link gaat over een bigfoot die in de Himalaya op zoek gaat naar zijn verre familieleden. Onder meer Hugh Jackman, Zoe Saldana en Stephen Fry hebben stemmenrollen.

De nominatie voor The Lion King was enigszins opmerkelijk. Studio Disney heeft altijd volgehouden dat de remake een 'live-action' film is en geen animatie. Toch nomineerde de HFPA de film van regisseur Jon Favreau wel in die categorie.