Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Volleybalster Meijners geniet na 12 jaar weer in Oranje

APELDOORN (ANP) - Na maar liefst twaalf jaar beleefde Floortje Meijners een geslaagde rentree in de Nederlandse volleybalploeg. Ze opende het olympisch kwalificatietoernooi met een zege op Azerbeidzjan: 3-0 (25-23 25-18 25-22).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ik ben zo blij, het was geweldig", zei de 32-jarige Meijners voor de camera van Ziggo Sport. "Het publiek hier in Apeldoorn was fantastisch, bijna iedereen was in het oranje gestoken. De sfeer was is ons voordeel. Ons spel kan af en toe nog beter. Maar we hebben nog meer dagen. Woensdag spelen we alweer tegen Bulgarije en een dag later tegen Polen."

Oranje moet bij de beste twee in de groep eindigen om komend weekeinde met drie andere teams te strijden om één olympisch ticket. Meijners is er voor het eerst weer bij sinds haar afscheid in 2007. Het is niet dat ze daarna nooit werd benaderd voor een terugkeer, maar haar Turkse man was professioneel basketballer en ze beviel ook nog van een zoontje.

Toen de nieuwe bondscoach Gianni Caprara haar onlangs in november polste, ging het kriebelen. Ze kreeg een week bedenktijd maar zo lang had ze niet nodig. Haar man is inmiddels gestopt als basketballer, waardoor ze meer tijd heeft. "Ik ben enthousiast en benieuwd", zei Meijners die tot elf punten kwam tegen Azerbeidzjan. "In de eerste set hadden we een beetje plankenkoorts en in de derde set waren we soms slordig. Maar we gaan er de komende week alles aan doen om de Spelen in Tokio te bereiken."