Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emotioneel gesprek Hoekstra met gedupeerden toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft woensdagmiddag een bij tijd en wijle "emotioneel gesprek" gehad met veertien gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. De slachtoffers verklaarden het gevoel te hebben eindelijk gehoord te worden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Met het gesprek wil het kabinet volgens de bewindsman laten zien dat het menens is om de zaak op te lossen. In de aanpak van fraudebestrijding bij kinderopvangtoeslagen schoot de Belastingdienst volledig door. Mogelijk duizenden mensen zijn hierdoor gedupeerd. "Het schaamrood staat je soms op de kaken", zei Hoekstra.

Ouders bleven lang ongehoord in de kwestie. "Ik heb nu het gevoel dat we wel serieus worden genomen", zei Angela Sanches (40) uit Rotterdam na afloop. Zij zit met een schuld van een ton door de affaire. "Ik hoop dat er een eind aan komt en dat ik weer een normaal leven kan gaan leiden."

Het zal zeker nog dit jaar duren om alle zaken op te lossen. De commissie-Donner komt eind deze maand met een nieuw rapport over de zaak. Dan wordt meer duidelijk om hoeveel gevallen het gaat.