Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

William Spaaij keert terug in theater met rol in Lazarus

William Spaaij neemt vanaf eind deze maand de rol van Valentine op zich in de musical Lazarus. Hij deelt de rol van de Vlaamse acteur Pieter Embrechts in de musical die in oktober in première ging in Amsterdam.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

William Spaaij, die het afgelopen jaar een podiumstop had ingelast, wist al geruime tijd dat hij een rol van slechterik in Lazarus mag spelen in de show rond het oeuvre van David Bowie. Spaaij nam in januari vorig jaar afscheid na 340 voorstellingen van de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

"Ik wist al dat dit eraan zat te komen toen ik aankondigde een jaar van het podium te verdwijnen. Een mooi vooruitzicht", zegt Spaaij in het AD. Dat hij de rol in Lazarus moet delen, deert hem niet. "Nu ga ik voor het eerst in mijn carrière een rol delen. Ik ben niet eerste keus, ik hoor ik niet bij de eerste cast. Dat deert me niet. Ik word gewoon heel gelukkig van op de bühne staan."

Afgelopen jaar timmerde William aan de weg als regisseur, onder meer van de Nederlandse musical Stil in mij. Vanwege "een verschil van artistiek inzicht" stopte hij als regisseur van Annie de musical. Daarover zegt hij nu: "Ik vind het niet eerlijk om daar verder op in te gaan. Maar er zijn geen vervelende dingen gebeurd en we kunnen allemaal nog heel goed door een deur."