Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

President Trump dit jaar wel naar World Economic Forum in Davos

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump zal dit jaar het World Economic Forum in het Zwitserse skioord Davos bijwonen. Dat zei een regeringsfunctionaris in Washington donderdag. Vorig jaar annuleerde Trump de reis naar de jaarlijkse bijeenkomst van belangrijkste regeringsleiders en topmanagers.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Trump zal op 21 en 22 januari zijn opwachting maken in Zwitserland, hoewel van verschillende andere wereldleiders wordt verwacht dat ze wegblijven. Vorig jaar bleef Trump weg van de bijeenkomst, vanwege begrotingsperikelen met het Congres. Verschillende Amerikaanse overheidsdiensten werden daardoor tijdelijk gesloten.

Nu maakt Trump de reis tijdens toenemende spanning in het Midden-Oosten. Vooral met Iran zijn de spanningen hoog opgelopen na de uitschakeling door de VS van een Iraanse generaal op Iraaks grondgebied. Ook loopt tegen Trump nog steeds een impeachment-proces dat hem beoogt af te zetten.

Het Witte Huis zei dat in de delegatie van Trump ook zijn dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner zitten. Verder reizen minister van Financiën Steven Mnuchin, minister van Economische Zaken Wilbur Ross en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer mee.