Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Coach: Badr Hari kan over drie weken training hervatten

AMSTERDAM (ANP) - Kickbokser Badr Hari kan over drie weken weer rustig de training hervatten. Dat zegt zijn trainer Mike Passenier op Veronica Fight. De Amsterdammer is herstellende van de enkelblessure die hij op 21 december opliep in het WK-titelgevecht met Rico Verhoeven in de GelreDome.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Zijn banden hebben een opdonder gehad. Er is er één gescheurd", zegt Passenier. "Tegenwoordig hoef je niet meer in het gips als je wat scheurt. Dan is het vooral rustig houden en geduld hebben en zelf herstellen. Dat duurt tot 4 tot 6 weken. We hebben nu drie weken gehad, dus over drie weken kan hij weer rustig beginnen."

Hari moest in het titanengevecht met Verhoeven in de derde ronde opgeven, terwijl hij voorstond op punten. Hij viel aan met een hoge trap, maar landde verkeerd en blesseerde zich. Hari ging huilend van pijn en frustratie op een brancard het stadion uit.

De kickbokser toonde zich een dag na zijn opgave strijdbaar. "Ik heb de wereld laten zien dat ik nog steeds de meest dominante vechter ben bij de zwaargewichten. Ik ben er dan ook volledig van overtuigd dat ik deze kampioensgordel ga veroveren. Ik kom terug, wees voorbereid."