doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Scheidsrechter Kuipers leert van blessure

ZEIST (ANP) - In dertig jaar als scheidsrechter was Björn Kuipers nooit geblesseerd, tot hij eind vorig seizoen ineens iets voelde knappen. Het gebeurde in het eerste duel tussen FC Barcelona en Liverpool in de halve finales van de Champions League. "De wedstrijd was 4 minuten en 23 seconden bezig, met Barcelona in de aanval. Op dat moment voelde ik dat het niet goed ging, ik voelde 'm gaan", doelt Kuipers op een bilspier. "Maar ja, je stapt als scheidsrechter niet zo snel uit een halve finale van de Champions League. Ik heb dus op m'n tanden gebeten en de wedstrijd afgemaakt. Ik realiseerde me toen niet dat het herstel zoveel tijd in beslag zou nemen."
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het kostte Kuipers bijna drie maanden. "Ik heb in de vakantie veel trainingsarbeid moeten verrichten om terug te komen", aldus Kuipers, die gemiddeld zo'n 25 uur per week met zijn werk als scheidsrechter bezig is. Dat varieert van intervaltrainingen op de velden van Quick'20 ("mijn cluppie") tot analyse van beelden. Daarnaast beheert Kuipers een aantal supermarkten. "Dat is een compleet andere wereld. Juist die afwisseling is als scheidsrechter fijn, je moet iets hebben om je zinnen te kunnen verzetten. Een goede arbeid-rustverhouding is heel belangrijk om het vol te houden."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Met het EK van komende zomer in aantocht weet Kuipers dat hij zuinig moet zijn op z'n lichaam. Wat als hij aan het einde van dit seizoen weer iets voelt tijdens het fluiten van een halve finale in de Champions League? "Met het EK in het vooruitzicht zou ik dan wél van het veld gaan."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws