Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VS weigeren mee te werken aan uitlevering diplomatenvrouw

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben opnieuw afwijzend gereageerd op een verzoek van Groot-Brittannië om de vrouw van een diplomaat uit te leveren. Zij was onlangs betrokken bij een fataal ongeval in het Engelse graafschap Northamptonshire.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het gebruik van een uitleveringsverdrag zou "bijzonder ongepast zijn" en een "buitengewoon verontrustend precedent scheppen", reageerde een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag op het Britse verzoek.

Anne Sacoolas, de vrouw om wie het gaat, is in het Verenigd Koninkrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een ongeval dat het leven kostte van de 19-jarige Harry Dunn. Kort na het ongeluk in augustus nam Sacoolas de benen naar Amerika en schermde met de diplomatieke onschendbaarheid van haar man. De zaak deed in het land veel stof opwaaien.

De advocaat van Sacoolas liet eerder weten dat ze niet vrijwillig zal terugkeren "om een ​​mogelijke gevangenisstraf te krijgen voor iets wat een vreselijk maar onbedoeld ongeval was". Ook de Amerikaanse autoriteiten lieten eerder al doorschemeren niet aan een uitlevering mee te zullen werken.