Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pegula voorkomt tennisfinale Wozniacki - Serena Williams

AUCKLAND (ANP) - De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula heeft Caroline Wozniacki uit de finale gehouden op het WTA-toernooi van Auckland. De nummer 82 van de wereld versloeg de Deense, die later deze maand op de Australian Open afscheid neemt, in drie sets: 3-6 6-4 6-0. Pegula voorkwam daarmee een finale tussen de vriendinnen Wozniacki en Serena Williams, die samen wel in de eindstrijd van het dubbelspel staan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Wozniacki had in de kwartfinales een einde gemaakt aan de zegereeks van de Duitse Julia Görges, die de afgelopen twee jaar de beste was in Auckland. De voormalig nummer 1 van de wereld, in 2018 winnares van de Australian Open, is bezig aan haar laatste weken op de WTA Tour. De 29-jarige Deense wil dat graag bekronen met een finaleplaats in Nieuw-Zeeland, maar ondanks luide aanmoedigingen van het publiek moest ze het afleggen tegen Pegula.

De 25-jarige Amerikaanse treft haar 13 jaar oudere landgenote Serena Williams in de finale. De 23-voudig grandslamwinnares, nummer 10 van de wereld, was veel te sterk voor de 18-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova (6-1 6-1). Williams veroverde in 1999 haar eerste WTA-titel en kan zondag haar 73e toernooizege boeken.