Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

US Open-kampioene Andreescu mist Australian Open

MELBOURNE (ANP) - De Canadese tennisster Bianca Andreescu heeft zich afgemeld voor de Australian Open. De 19-jarige Andreescu, afgelopen jaar winnares van de US Open, is herstellende van een knieblessure. Ze voelt zich niet fit genoeg om over ruim een week mee te doen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Mijn herstel gaat goed, ik voel me iedere dag beter en sterker. Maar in overleg met mijn team en op advies van de dokter heb ik besloten de Australian Open over te slaan, het komt te vroeg", schrijft de nummer 6 van de wereld op Twitter. Eerder meldden onder anderen Andy Murray, Kim Clijsters, Kei Nishikori, Juan Martin Del Potro en Richard Gasquet zich af voor het grandslam in Melbourne.

Andreescu beleefde in 2019 haar grote doorbraak. Ze won de toernooien van Indian Wells en Toronto en pakte in september in New York haar eerste grandslamtitel door de Amerikaanse veterane Serena Williams in de finale van de US Open te overklassen. Op de WTA Finals in Shenzhen moest de Canadese tijdens haar tweede partij opgeven vanwege klachten aan haar linkerknie.