Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Extreem winterweer VS eist zeker tien levens

DALLAS (ANP) - Zeker tien mensen zijn tot nu toe om het leven gekomen door een winterse storm in de Verenigde Staten. Meer dan duizend vluchten zijn geannuleerd en meer dan 257.000 mensen in de staten Alabama, Mississippi, Kentucky, Tennessee en Arkansas zitten sinds zaterdag zonder stroom.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De winterstorm bracht vrijdag en zaterdag in een gebied van Texas tot Michigan hevige sneeuwbuien en winden van orkaankracht met zich mee. Er vielen hagelstenen met een doorsnede van 5 tot 13 centimeter, zei de Amerikaanse weerdienst NWS. In Arkansas en Missouri richtten tornado's schade aan gebouwen aan. De dodelijke slachtoffers vielen vooral door gladheid op de weg, omgevallen bomen en hevige regenval.

De NWS waarschuwt dat het extreme weer in grote delen van de VS voorlopig aanhoudt. Met name ijsvorming op wegen, door de winterse omstandigheden en harde wind, kan gevaarlijke situaties creëren, zei een weerman van de dienst zaterdag. De NWS stelt dat 18 miljoen mensen in Louisiana, Arkansas, Texas en Oklahoma mogelijk te maken krijgen met tornado's en door hevige regenval veroorzaakte overstromingen.