Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Trainer Bosz gaat snel bijtekenen bij Leverkusen

LEVERKUSEN (ANP) - Peter Bosz staat op het punt zijn contract bij Bayer Leverkusen te verlengen. De Nederlandse trainer praat al een tijdje met de leiding van de Duitse club over verlenging van zijn contract, dat komende zomer afloopt. "Voor de hervatting van de competitie komt er duidelijkheid", zei Bosz. Volgens Bild gaat hij bijtekenen tot medio 2022.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De 56-jarige trainer uit Apeldoorn, die eerder bij onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund werkte, ging eind 2018 bij Leverkusen aan de slag. Bosz leidde de ploeg naar de vierde plaats in de Bundesliga en daarmee een plek in de Champions League. Halverwege dit seizoen staat Leverkusen op de zesde plek in de Duitse voetbalcompetitie, negen punten achter koploper RB Leipzig. Als nummer 3 uit de Champions League stroomde Leverkusen door naar de knock-outfase van de Europa League.

"Er ligt een goede basis voor een langere samenwerking", zegt directeur Rudi Völler van Leverkusen. "We willen graag langer door met de huidige trainersstaf." Leverkusen hervat de competitie volgende week tegen SC Paderborn.