Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Manchester City declasseert Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Manchester City heeft Aston Villa met 6-1 gedeclasseerd. Sergio Agüero nam in Birmingham drie doelpunten voor zijn rekening en is nu de meest scorende buitenlandse speler in de Premier League ooit. Agüero bracht zijn totaal op 177 en schoot daardoor Thierry Henry uit de boeken. Henry kwam bij Arsenal 175 keer tot scoren.

Bovendien evenaarde de Argentijnse spits Frank Lampard, die vierde staat in de topscorerslijst van de Premier League. Alleen Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) en Andy Cole (187) waren vaker trefzeker.

De ruststand was 0-4 en Riyad Mahrez nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. Ook Gabriel Jesus kwam tot scoren op Villa Park, waar veel fans na de eerste helft hun conclusies trokken en huiswaarts keerden. Zij zagen niet dat oud-Ajacied Anwar El Ghazi in blessuretijd nog een penalty benutte.

City nam in de Premier League de tweede plaats over van Leicester City, dat zich zaterdag had laten verrassen door Southampton. De achterstand op Liverpool bedraagt veertien punten. Liverpool heeft bovendien nog een duel tegoed.